‘De impact die mentoring op mij heeft geleverd heeft mij ertoe gebracht zelf een mentor te worden. Bij mij gaat het goed, waarom anderen dan niet helpen?’

Dit is zomaar een quote van een student van het hbo die studentmentor is voor een ander. De afgelopen weken hebben wij gesprekken gevoerd met verschillende studentmentoren om van hen te horen wat volgens hen studentmentoring is én waarom zij zelf mentor zijn geworden.

Deze inspirerende gesprekken hebben we gevoerd in het kader van het Europese project; Mentor Your Future. Het doel van het project is om studenten in het hoger onderwijs bewust te maken van de rol en positie die ze hebben als student en de bijdrage die ze kunnen leveren aan gelijke kansen door rolmodel te worden voor een jongere. Mentor Your Future is een project, gefinancierd door Erasmus+, waarin we samen werken met partners uit Cyprus, Spanje, Frankrijk, Bulgarije en Duitsland. Het is een driejarig project waarin we een gemeenschappelijk Europees methodologie voor studentmentoring in het hoger onderwijs willen ontwikkelen. 


Binnenkort staan onder andere een drietal Impact Days op het programma. In februari vindt de eerste plaats, voor studenten in het hoger onderwijs. We gebruiken de output, van onze gesprekken met studentmentoren de afgelopen weken, voor het invullen van het programma. Want wie weten er nu beter dan studenten zelf met welke woorden en op welke manier je impact kunt maken op medestudenten…

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment