Het mentorschap

Deelname aan het MentorProgramma biedt gelegenheid om eigen vaardigheden als trainer/coach/begeleider op peil te houden en aan te scherpen. Daarnaast blijf je op intensieve wijze in contact met de belevingswereld van jongeren, de werknemers (en werkgevers!) van morgen.

Mentoring levert een onmisbare bijdrage aan groei en succes. Mentees (studenten) bereiken hun doelen beter en sneller wanneer zij steun en stimulans krijgen van iemand die dezelfde weg al eerder heeft afgelegd. Ze maken gebruik van de successtrategieën van de mentor. Zowel de mentor als de mentee ervaren positieve effecten van de coachingsrelatie.

* De mentee krijgt meer zelfvertrouwen en het gevoel er niet helemaal alleen voor te staan.
* De mentor deelt eigen ervaringen, kennis en inzicht en wordt zo een rolmodel.
* Zowel mentor al mentee leren van elkaar

Ben je geïnteresseerd in mentoring en wil je meer informatie? Met de knop onderin kun je je (vrijblijvend) aanmelden of neem contact met ons op per e-mail!

Studentmentor

Ook als je zelf nog druk bezig bent met studeren, kun je iemand begeleiden. Studenten die de overstap van mbo naar hbo hebben gemaakt kunnen hun ervaringen delen met mbo-studenten die dezelfde stap willen zetten. Het delen van jouw ervaringen kan hen enorm helpen en een aanspreekpunt bieden voor al hun vragen over het hbo. Ook kun je een andere student ondersteunen door bijvoorbeeld begeleiding en tips te bieden bij het maken van huiswerk, het leren voor tentamens of het opstellen van een verslag. 

Jij als studentmentor kan hierdoor:
– het nut van je eigen studie ervaren
– leren overdragen wat je hebt geleerd
– vrije studiepunten halen
– je communicatieve vaardigheden ontwikkelen
– ervaring opdoen met coachen en begeleiden
– je zelfvertrouwen verder ontwikkelen
– voldoening en plezier krijgen