Van mbo naar hbo

Jaarlijks maken veel mbo-studenten de overstap naar het hbo. Vol verwachtingen, ambities, dromen en wensen, maar soms ook vol twijfels en onzekerheden. Veel studenten die doorstromen van het mbo naar het hbo voelen zich niet voldoende voorbereid op de overstap. Het is voor veel studenten flink wennen; een andere omgeving, een andere manier van werken en ook een andere rol als student. Eén van de oorzaken hiervan ligt op het gebied van de voorbereiding op de hbo-vaardigheden.

Bij SkillsCoach worden de mbo’ers nog op het mbo al in contact gebracht met hbo’ers.
De hbo’er is zelf ook afkomstig van het mbo en herkent zich in de vragen, twijfels en eventuele onzekerheden van de mbo’er. De twee trekken één-op-één met elkaar op in een mentorrelatie. Er is aandacht voor persoonlijke leervragen, de studievaardigheden, het maken van een bewuste studiekeuze, maar ook vragen over het leven op en rondom het hbo. Door SkillsCoach zullen de mbo’ers beter en vol zelfvertrouwen de overstap naar het hbo maken.

Naast de één-op-één koppelingen worden er op het mbo ook groepsmentoringsessies aangeboden. Tijdens deze sessies wordt er gewerkt met kleine groepjes, onder leiding van 3 of 4 hbo´ers. Er is aandacht voor persoonlijke leervragen, de studievaardigheden, het maken van een bewuste studiekeuze, maar ook vragen over het leven op en rondom het hbo

Eenmaal binnen de muren van het hbo kan de student nog steeds een SkillsCoach krijgen. Deze SkillsCoach is veelal een derde- of vierdejaars hbo’er. Want ook tijdens het eerste jaar komt er nog veel op je af. Hoe werkt Blackboard, hoe moet je voor een tentamen leren, maar ook hoe combineer je werk, studie en je vrije tijd?

Het project richt zich vooral op studenten die op het mbo zitten en willen doorstromen naar het hbo. Natuurlijk zijn ook studenten met een andere vooropleiding van harte welkom zich aan te melden.
Heb jij ook interesse in een SkillsCoach of wil je zelf SkillsCoach worden? Ga voor meer informatie naar www.hboskillscoach.nl.