Jongeren zijn de toekomst. Claim Your Future is in 2017 opgericht met het idee om jongeren hun eigen stem te laten vinden en hen meer kansen te bieden om iets te kunnen veranderen aan hun toekomst. Dit project is 3 jaar lang onderdeel geweest van MentorProgramma Friesland en heeft in die tijd veel interessante dingen mogen doen. Zo zijn er trainingsweken geweest in de verschillende partnerlanden, zijn gesprekken aangegaan met onder andere politici en gemeentes, boden ze workshops aan en zetten ze zich in voor belangrijke aspecten die met onze toekomst te maken hebben. Ondanks dat het project ten einde is gekomen, is Claim Your Future volop bezig om zelfstandig verder te gaan in nauwe samenwerking met het MentorProgramma. 

Students in the lead!

Persoonlijk leiderschap, eigen zeggenschap en empowerment van jongeren staan centraal bij ons. We zien kracht in diversiteit en leggen de focus op thema’s die wij belangrijk vinden voor onze toekomst. Zo houden wij ons bijvoorbeeld bezig met duurzaamheid, inclusiviteit en gelijkheid. 

Partners

Claim Your Future maakt onderdeel uit van Erasmus+. Samen met Spanje, Litouwen, Engeland, Portugal en Duitsland organiseren zij internationale trainingsweken en delen we onze kennis. 

Impact creëren

Samen laten wij ons inspireren door recente ontwikkelingen, werken samen met policy- en decision makers en verdiepen wij ons in thema’s die ons bezighouden. Zo gaan we bijvoorbeeld in gesprek met de gemeente om onze visie te delen. Hiervoor organiseren wij evenementen en activiteiten om impact in de regio te creëren. 

Hiernaast is te zien hoe het tijdspad van Claim Your Future er uit heeft gezien. Jongeren die aspiraties hebben voor hun eigen toekomst of de toekomst van hun regio komen met elkaar in contact en vormen zo een groep. Samen zet de groep zich in om veranderingen waar te maken. Claim Your Future bestaat vooral uit peer-mentoring; jongeren leren met en door elkaar. Binnen je eigen regio, voor ons Friesland, zijn er genoeg mogelijkheden om verandering waar te maken. Valt het je bijvoorbeeld op dat de gemeente beslissingen neemt waar jij anders over denkt? Wie weet zijn er met jou nog meer jongeren die hetzelfde denken en ook liever iets anders zouden zien! Samen kunnen we kijken wat we kunnen doen, met wie we in gesprek kunnen en hoe we dus een positieve aanpassing kunnen maken voor onze toekomst. 

Ook zijn er verschillende tools ontwikkeld om jongeren in de leiding te zetten en ze invloed te laten uitoefenen op hun eigen toekomst. Deze zijn te vinden op de website.

Ben je enthousiast geworden over Claim Your Future en waar zij zich voor inzetten? Neem een kijkje op https://www.claim-your-future.nl  en doe vooral mee!