Mijn naam is Radoua en ik volg de opleiding assistent installatietechniek niveau 1 op het Friesland College. Via een docent op het Friesland College ben ik contact gekomen met het MentorProgramma Friesland. Dit was omdat ik een buitenschoolse mentor wilde hebben. Ik werd kort daarna ook door Kamilla geïntroduceerd aan de Self-Regenerate project. Dit vond ik enorm spannend, maar Kamilla heeft mij aangemoedigd toch in te schrijven voor de activiteiten en het te proberen.

Ik ben mee gaan doen aan de activiteiten, omdat ik verandering wilde in mijn leven.
Ik had alleen maar school en ik verveelde mij. Ik wist niet zo goed wat ik wilde doen en welke richting ik op wilde, maar ik was nieuwsgierig. Met deze intentie ging ik naar de activiteiten.

Vanaf oktober tot december 2020 heb ik deelgenomen aan een reeks activiteiten, die heel goed voor mij een mijn ontwikkeling waren. Ik bleef terugkomen, omdat ik er echt zelfverzekerd van werd. Door de mensen om mij heen en de activiteiten. Iedereen was heel open en aardig wat het makkelijker maakte voor mij om ook open te zijn. Hoe meer ik kwam naar de activiteiten, hoe meer ik durfde te ondernemen in mijn dagelijks leven.
Mijn behoefte om te blijven was ook omdat ik steeds beter werd in mijn Nederlands, ik werd ondernemend en flexibel. Ik start nu bijvoorbeeld ook zelf gesprekken met mijn klasgenoten, dat zou ik voor de activiteiten nooit durven doen! Ik had zelf niet verwacht dat dit de uitkomst zou zijn, omdat ik eigenlijk een introverte persoon was maar tijdens de activiteiten was dit compleet het tegenovergestelde. Er werd mij niks opgedwongen en ik had zelf de regie, maar ik werd wel gesteund en geïnspireerd.

Wat ik nog heel graag zou willen leren en oefenen is het presenteren voor grote groepen. Ik krijg namelijk les in onderneming en daarvoor moet ik voor de klas staan en dat is een stukje waar ik graag nog voor zou willen oefenen. Ik heb hier al een klein stukje mee geoefend tijdens het Self-Regenerate multiply event online in december. Toen moest ik ook zonder voorbereiding voor een grote groep mensen praten. Het was enorm spannend, maar ook heel leerzaam om te doen! En daar ben ik enorm trots op!

Ik durf nu meer, ik heb mijn netwerk vergroot en ik sta in het leven wat positiever ondanks corona. Ik ben nu veel meer bewust van mijn kracht!

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment