Mentor | Dries Koster

‘’Mentoring houd je jong’’

Mijn naam is Dries Koster, 3 jaar lang vestigingsdirecteur van ROC Friese Poort van de vestiging Leeuwarden en Dokkum geweest. 

Ik ben mentor geworden omdat wij als school dit project omarmende, en ik graag goed voorbeeld wil zijn/geven voor anderen. Ik vind het hier ook als directeur een rol in te spelen. Ik heb pedagogiek gestudeerd, en vind ontwikkeling van jongeren een mooi proces. Ondanks de functie leidinggevende of directeur, kun je dit naast het vergaderen en andere zaken er prima bij doen. Ik geloof in dit project en mijn levensmotto is: bijna alles is een keuze.
 
Mentoring vind ik erg waardevol, ik geloof sterk in maatjes en mentoring. Als je student bent, kun je veel hebben aan een maatje of een mentor, die je wegwijs kan maken in sommige zaken. Het feit dat een student een andere student begeleidt, is positief. Vaak spreken jullie dezelfde elkaars taal, ik ben wat ouder en volwassenen brengen in de begeleiding levenservaring en andere elementen in. Op die manier creëer je al een andere band met elkaar, en dat is mooi.
Door mijn eigen ervaringen kan ik iemand op weg helpen met bepaalde vraagstukken, of dit nou jongeren of volwassenen zijn, ik vind het fantastisch.
 
De mentee die ik nu begeleid, is vooral geïnteresseerd in wat ik doe, en hoe ik mijn functie heb bereikt. Welke uitdagingen heb ik? Ik sta open voor alle soort vragen, werk gerelateerd of persoonlijk. Ik wil met alles helpen. Ik wil mijn bijdrage als mentor blijven leveren ook vanuit mijn nieuwe baan en omgeving, die gaat van start in januari 2021.
 
De ontwikkeling van jongeren is zo belangrijk, helemaal nu in de coronatijd. Studenten moeten in contact zijn met mensen en kunnen praten over van alles. Dit ook omdat je niet altijd naar school kan/mag. Iemand die buiten de school staat kan hierbij helpen, ongeacht wat er is. Ik denk dat het heel goed is voor mensen om een steuntje te kunnen gebruiken, wanneer nodig. Ik wilde dat ik dit had tijdens mijn studie, maar helaas was dit er nog niet. Wij als mentoren leren hier ook van, het houdt mij ook jong.

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment