“Mentoring touches eternity, you never know when the impact ends.” (Bijvoets)

Beste mentoren en vrienden van MentorProgramma Friesland,

Op 29 december is onze oprichter, nestor, mentor en tot kort geleden voorzitter Betty Bijvoets overleden. Zoals het voor u bekend is, was ze de bedenker, de strateeg en grote kracht bij ons programma en bij mentoring in Friesland, in Nederland en Europa. In meer dan 25 jaar heeft ze talloze jongeren en collega’s geïnspireerd en gecoacht. Betty dacht altijd op maat, dwars, met de mens centraal. Ze was een onuitputbare bron van inspiratie en empowerment voor ons en voor onze studenten.

Sinds de oprichting in 1997, heeft Betty een programma gebouwd met een sterke, eigen visie en een brede samenwerking van de kennisinstellingen in Friesland. Ze verbond mentoring aan brede thema’s zoals de verbeterde doorstroom van mbo naar hbo, ondernemendheid en ondernemerschap, en internationalisering. Op deze wijze heeft mentoring een plaats gekregen binnen het onderwijs. Altijd vernieuwend, altijd verbindend, met hart voor het enige waar het voor Betty om ging: de student. Onder haar aansturing en coaching konden wij onze grenzen verleggen en ons door ontwikkelen – zowel als programma als de mensen in het team.

Betty ging altijd voor het creëren van kansen waardoor jongeren het heft in eigen hand kunnen nemen. Zo is Present Promotions, Stichting VerbindMij en Claim your Future ontstaan – met jonge mensen ‘in the lead’. Ze was een onuitputbare bron van inspiratie, rolmodelschap en empowerment voor ons en voor onze studenten.

Betty laat een groot netwerk aan mentees en proteges achter, mensen die dankbaar zijn voor alles wat ze van haar hebben geleerd.

“Thank you for believing in me before I believed in myself.” (Yamada)

We zullen Betty enorm missen en we gaan door met alles wat ze ons heeft geleerd.
Wij wensen de familie en naasten veel sterkte toe.

Namens het team, studenten en alumni van MentorProgramma Friesland,
Kamilla Gorczynska, Szilvia Simon en Arita Vooijs